Το τρίπτυχο των προγραμματικών δηλώσεων: Πάταξη διαφθοράς – παράλληλο πρόγραμμα – υλοποίηση της συμφωνίας

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας θα αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, τη Δευτέρα το βράδυ, με την οποία θα ανοίξουν οι 3ήμερες εργασίες, με κορύφωση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Πάταξη διαφθοράς -παράλληλο πρόγραμμα -υλοποίηση της συμφωνίας θα είναι το τρίπτυχο της πρωθυπουργικής ομιλίας (βλέπε και σχετικό ρεπορτάζ στην «Αυγή» της Κυριακής), ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η παρέμβασή του στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
tsipras

Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους

Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους. Ανοικτή η βουλή στους πολίτες, άρση των όποιων θετικών διακρίσεων των εργαζομένων της βουλής, αλλά και των εργασιακών επισφαλειών όπου αυτές υπάρχουν, διαρκής αξιολόγηση, εφαρμογή περικοπών σε βουλευτές επιδομάτων και αποζημιώσεων και εξομοίωση προς τα κάτω του φορολογικού καθεστώτος.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη διεξάγονται σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτές της 25ης του Γενάρη. Η κυβέρνηση της αριστεράς στη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης έδωσε μια τιτάνια μάχη μέσα σε έναν συσχετισμό δυνάμεων συντριπτικά αρνητικό για να υπερασπιστεί το δίκιο του ελληνικού λαού και τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Ήρθε σε σύγκρουση με τις πιο ακραίες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και των πολιτικών της λιτότητας στην Ευρώπη, με τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά μέχρι σήμερα και κατάφερε να μετατρέψει το ελληνικό πρόβλημα σε θέμα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Πέτυχε, όχι μόνο να το διεθνοποιήσει, αλλά και να κινητοποιήσει υπέρ του ελληνικού λαού πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα σε όλη την Ευρώπη. Στο τέλος αναγκάστηκε μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς εκβιασμού και οικονομικής ασφυξίας να αποδεχθεί μια συμφωνία που αν και σκληρή και με πολλά υφεσιακά μέτρα, είναι καλύτερη από αυτήν που μέχρι τελευταία στιγμή της πρότειναν οι δανειστές, σαφώς καλύτερη από τα δύο προηγούμενα μνημόνια, αφήνει περιθώρια ανάπτυξης, και δεσμεύει για περαιτέρω διαπραγμάτευση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, αφού όλοι πια στην Ευρώπη και τον κόσμο παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πράγμα που η κυβέρνηση πάλεψε μέχρι τέλους για να πετύχει.. Συγχρόνως η συμφωνία αυτή θέτει επιτακτικά μπροστά σε όλους το ποιος θα αναλάβει την περαιτέρω διαπραγμάτευση, ώστε τα μέτρα που προβλέπει, να εφαρμοσθούν με κοινωνική ευαισθησία και με στόχο την ελάφρυνση των ήδη επιβαρυμένων χαμηλών στρωμάτων, μέσα από τα κατάλληλα ισοδύναμα.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Αριστερά έδωσε δείγμα γραφής, ακόμα κι αν κυβέρνησε μόνο εφτά μήνες και σε συνθήκες πολιορκίας. Και απέδειξε ότι ξέρει να παλεύει και να στέκεται όρθια, να κάνει επιλογές δύσκολες και να βάζει το συμφέρον όλης της κοινωνίας πάνω από το στενό συμφέρον της κόμματος.

Και τώρα διεκδικεί την πιο μεγάλη λαϊκή στήριξη, για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε.

Με τις υπογραφές μας θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα συμβάλουμε στην παλινόρθωση του παλαιού συστήματος και την επιστροφή των πολιτικών υπαλλήλων του κατεστημένου που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή. Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα σχέδια ξένων και ντόπιων πολιτικών δυνάμεων να κλείσει η «αριστερή παρένθεση».

Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί την παρούσα συμφωνία με τρόπο που να προστατεύει τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να πάει μπροστά με κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη και με κυβέρνηση με κορμό την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 1. Ασπιώτης Σπύρος (Μηχανικός, Αντιδήμαρχος)

 2. Βασιλόπουλος Στέφανος (Οδοντίατρος)

 3. Βλάχος Γιάννης (Μηχανικός Δημοσίων Έργων)

 4. Βλάχος Σωτήρης (Πολ. Μηχανικός)

 5. Βοντετσιάνος Γιάννης (Πολ. Μηχανικός)

 6. Γλυκιώτης Γιώργος (Πολ. Μηχανικός)

 7. Γαβαλάς Τηλέμαχος (Σχολικός Σύμβουλος)

 8. Δραζίνος Σπύρος (Οφθαλμίατρος)

 9. Ζερβός Θεοτόκης (Συνταξιούχος ακτινολόγος)

 10. Ζερβού Γεωργία (Συνταξιούχος δημ. Υπάλληλος)

 11. Ιωάννου Διονύσιος (Συνταξιούχος τραπεζικός )

 12. Κατέχης Δημήτριος (Συνταξιούχος)

 13. Καλησπεράτη Ελευθερία (Νηπιαγωγός)

 14. Κόκκαλης Νίκος (Εικαστικός, εκπαιδευτικός)

 15. Κυπριώτης Στέφανος (Συνταξιούχος δημοσίου, πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ)

 16. Μάστορα Νόνη (Ιδιωτ, υπάλληλος, αντιδήμαρχος)

 17. Μαυραντώνης Νίκος (Χημικός, εκπαιδευτικός)

 18. Μιχαλάς Αλέκος (Αντιπεριφερειάρχης)

 19. Μουζακίτη Μαρία (Δημοτ. Σύμβουλος, πρόεδρος ΔΣ πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας)

 20. Νεράντζης Δήμος (Φυσικός, εκπαιδευτικός)

 21. Παγώνης Θανάσης (Καρδιολόγος)

 22. Παππάς Παύλος (Μηχανολόγος-Ναυπηγός)

 23. Στραβοράβδης Πέτρος (Ζωγράφος)

 24. Τσιούλης Θύμιος (Οδοντίατρος)

 25. Τσιούλη Κλεοπάτρα (Ορθοδοντικός)

 26. Τσαχαλίνα Εύα (Συνταξιούχος εκπαιδευτικός)

 27. Χαλικιόπουλος Νίκος (Μηχανικός)

 28. Χαλικιόπουλος Γιάννης (Συνταξιούχος)

 29. Χονδρογιάννη Χριστίνα (Φιλόλογος, εκπαιδευτικός)

 30. Χυτήρης Γιάννης (Καρδιολόγος)

Το αύριο ανήκει σε μας, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

neolaia-syriza

Στις 25 Γενάρη του 2015, επήλθε στην Ελλάδα μια ριζοσπαστική αλλαγή προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους ένα κόμμα της Αριστεράς κατάφερε με σύμμαχο του τον λαό να βρεθεί στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου.

Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκαν να δοθούν τεράστιες διαρκείς μάχες με ένα ολόκληρο παλαιό πολιτικό σύστημα στην απέναντι όχθη, λυσσασμένα εχθρικό να καταπνίξει οτιδήποτε διαφορετικό πήγαινε να δημιουργηθεί. Στη μάχη αυτή οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν ο μεγάλος νικητής. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε τη σημασία αυτού του γεγονότος.

Ας αναλογιστούμε πόσοι σ/φοι και σ/φες φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν για ένα σκοπό. Ας αναλογιστούμε πόσοι σ/φοι και σ/φες στο παρελθόν πάλευαν δίνοντας μέχρι και τη τελευταία ρανίδα του αίματος τους για να δουν μια μέρα να συντελείται αυτή η τεράστια πολιτική αλλαγή. Πόσοι ακόμα ξεψύχησαν παλεύοντας για έναν κόσμο που δεν θα ζήσουν, όπως μας έλεγαν πάντα με χαμόγελο.

Ένα μάθημα το οποίο διδαχτήκαμε αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά τη πιο κρίσιμη στιγμή δεν το φέραμε στο νου μας, είναι ότι τίποτα δεν θα μας χαρίσουν,τα πάντα θα πρέπει να τα κατακτήσουμε εμείς με αγώνα. Όπως συνέβαινε πάντοτε.

Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να φυγομαχήσουμε. Η μάχη που δώσαμε για να φτάσουμε μέχρι τη καμπή τις 25ης του Γενάρη δεν σταμάτησε ποτέ. Ένα μονάχα χτύπημα καταφέραμε στον αντίπαλο, ο οποίος αμέσως έπραξε αυτό που γνωρίζει καλύτερα, αναδιπλώθηκε και αντεπιτέθηκε.

Το ζήτημα είναι τώρα πως θα αντιδράσουμε εμείς. Θα μείνουμε στην αριστερή μας μελαγχολία και θλίψη ή θα κάνουμε μια συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης; Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του να μείνει όρθια η πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα; Αναγνωρίζουμε το ρήγμα που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης στα θεμέλια του σάπιου συστήματος της Ευρωζώνης; Πιστεύουμε σ’ εκείνη την ιδέα που διαδώσαμε σ όλους τους Ευρωπαικούς λαούς πως υπάρχει άλλος δρόμος;

Τα ερωτήματα πολλά μα ο χρόνος αμείλικτος. H δική μας άποψη είναι πως οφείλουμε να δράσουμε όπως αρμόζει και όπως αξίζει στην ιστορία της Αριστεράς ιστορικά. Δεν μας επιτρέπεται να εγκαταλείψουμε τον λαό στις διαθέσεις της Δεξιάς παλινόρθωσης.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε και να ζητήσουμε το λαό στο πλάι μας.Εκείνος είναι ο μοναδικός μας σύμμαχος. Να πείσουμε τη κοινωνία για τον αγώνα που κάνουμε να χτυπήσουμε τον πλούτο και τα προνόμια των λίγων που επί χρόνια ρίζωσαν και αποσάρθρωσαν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Να ελαφρύνουμε τους αδύναμους μέσω ισοδυνάμων μέτρων με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Η νεολαία να είναι παρούσα με πρωταγωνιστικό ρόλο και να αντιστρέψει το κλίμα. Να γίνουμε το διακριτό υποκείμενο που θα επαναφέρει τα όνειρα και την αισιοδοξία έχοντας ως γνώμονα την σύγκρουση με τις ριζομένες νοοτροπίες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αποφασίζουν για το μέλλον οι εκάστοτε Παπαστάυρου. Ας παλέψουμε και για εκείνους κι εκείνες που η κρίση και οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων τους ανάγκασαν να φύγουν στο Εξωτερικό.Να τους ξαναδώσουμε προοπτική να επιστρέψουν. Να τους πείσουμε ότι εμείς πρέπει να συμβάλουμε στη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εμείς, οι νέοι και οι νέες,θα αποδείξουμε πως δεν είμαστε μια χαμένη γενιά. Ενωμένοι θα αντισταθούμε στηρίζοντας την πρώτη αριστερή Κυβέρνηση της χώρας.

Η ελπίδα δεν ήρθε με μία νίκη όμως ποτέ δεν χάθηκε και σε μία μάχη. Καλό μας αγώνα.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

 

 

 

 

 

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Την Πέμπτη 10/9 και ώρα 12 στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

SYRIZA_TWITTER_PROF_PIC

Tο Ψηφοδέλτιο Του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

1) Βάκη Φωτεινή, πρώην βουλευτής – επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

2) Παυλίδης Κωνσταντίνος, αντιδήμαρχος Κέρκυρας – οικονομολόγος – επιχειρηματίας.

3) Τόμπρος Αναστάσιος, μέλος νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ – εκπαιδευτικός.

4) Βλάσσης Ευγένιος, φοροτεχνικός.

5) Πολίτης Αντώνιος, φοιτητής μέλος της Ν.Ε Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

 

poster_h