Το αύριο ανήκει σε μας, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

neolaia-syriza

Στις 25 Γενάρη του 2015, επήλθε στην Ελλάδα μια ριζοσπαστική αλλαγή προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους ένα κόμμα της Αριστεράς κατάφερε με σύμμαχο του τον λαό να βρεθεί στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου.

Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκαν να δοθούν τεράστιες διαρκείς μάχες με ένα ολόκληρο παλαιό πολιτικό σύστημα στην απέναντι όχθη, λυσσασμένα εχθρικό να καταπνίξει οτιδήποτε διαφορετικό πήγαινε να δημιουργηθεί. Στη μάχη αυτή οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν ο μεγάλος νικητής. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε τη σημασία αυτού του γεγονότος.

Ας αναλογιστούμε πόσοι σ/φοι και σ/φες φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν για ένα σκοπό. Ας αναλογιστούμε πόσοι σ/φοι και σ/φες στο παρελθόν πάλευαν δίνοντας μέχρι και τη τελευταία ρανίδα του αίματος τους για να δουν μια μέρα να συντελείται αυτή η τεράστια πολιτική αλλαγή. Πόσοι ακόμα ξεψύχησαν παλεύοντας για έναν κόσμο που δεν θα ζήσουν, όπως μας έλεγαν πάντα με χαμόγελο.

Ένα μάθημα το οποίο διδαχτήκαμε αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά τη πιο κρίσιμη στιγμή δεν το φέραμε στο νου μας, είναι ότι τίποτα δεν θα μας χαρίσουν,τα πάντα θα πρέπει να τα κατακτήσουμε εμείς με αγώνα. Όπως συνέβαινε πάντοτε.

Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να φυγομαχήσουμε. Η μάχη που δώσαμε για να φτάσουμε μέχρι τη καμπή τις 25ης του Γενάρη δεν σταμάτησε ποτέ. Ένα μονάχα χτύπημα καταφέραμε στον αντίπαλο, ο οποίος αμέσως έπραξε αυτό που γνωρίζει καλύτερα, αναδιπλώθηκε και αντεπιτέθηκε.

Το ζήτημα είναι τώρα πως θα αντιδράσουμε εμείς. Θα μείνουμε στην αριστερή μας μελαγχολία και θλίψη ή θα κάνουμε μια συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης; Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του να μείνει όρθια η πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα; Αναγνωρίζουμε το ρήγμα που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης στα θεμέλια του σάπιου συστήματος της Ευρωζώνης; Πιστεύουμε σ’ εκείνη την ιδέα που διαδώσαμε σ όλους τους Ευρωπαικούς λαούς πως υπάρχει άλλος δρόμος;

Τα ερωτήματα πολλά μα ο χρόνος αμείλικτος. H δική μας άποψη είναι πως οφείλουμε να δράσουμε όπως αρμόζει και όπως αξίζει στην ιστορία της Αριστεράς ιστορικά. Δεν μας επιτρέπεται να εγκαταλείψουμε τον λαό στις διαθέσεις της Δεξιάς παλινόρθωσης.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε και να ζητήσουμε το λαό στο πλάι μας.Εκείνος είναι ο μοναδικός μας σύμμαχος. Να πείσουμε τη κοινωνία για τον αγώνα που κάνουμε να χτυπήσουμε τον πλούτο και τα προνόμια των λίγων που επί χρόνια ρίζωσαν και αποσάρθρωσαν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Να ελαφρύνουμε τους αδύναμους μέσω ισοδυνάμων μέτρων με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Η νεολαία να είναι παρούσα με πρωταγωνιστικό ρόλο και να αντιστρέψει το κλίμα. Να γίνουμε το διακριτό υποκείμενο που θα επαναφέρει τα όνειρα και την αισιοδοξία έχοντας ως γνώμονα την σύγκρουση με τις ριζομένες νοοτροπίες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αποφασίζουν για το μέλλον οι εκάστοτε Παπαστάυρου. Ας παλέψουμε και για εκείνους κι εκείνες που η κρίση και οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων τους ανάγκασαν να φύγουν στο Εξωτερικό.Να τους ξαναδώσουμε προοπτική να επιστρέψουν. Να τους πείσουμε ότι εμείς πρέπει να συμβάλουμε στη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εμείς, οι νέοι και οι νέες,θα αποδείξουμε πως δεν είμαστε μια χαμένη γενιά. Ενωμένοι θα αντισταθούμε στηρίζοντας την πρώτη αριστερή Κυβέρνηση της χώρας.

Η ελπίδα δεν ήρθε με μία νίκη όμως ποτέ δεν χάθηκε και σε μία μάχη. Καλό μας αγώνα.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας