Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Κέκυρας στους Βελονάδες, 1/4/17

3/4/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζει την επαφή της με τις Οργανώσεις Μελών και με την κερκυραϊκή κοινωνία η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της οποίας παρευρέθησαν σε συγκέντρωση με μέλη και φίλους του κόμματος που φιλοξενήθηκε το Σάββατο (1/4) σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Βελονάδων. Στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν μέλη των Οργανώσεων της βόρειας Κέρκυρας, παρευρέθη ο βουλευτής Κ. Παυλίδης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα που ετέθησαν, ενώ ακούστηκαν και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο από τα παρόντα μέλη της Ν.Ε. όσο και από τα παριστάμενα μέλη των Οργανώσεων και φίλους του κόμματος.
Προηγήθηκε ομιλία του βουλευτή σχετικά με το διαμορφούμενο πολιτικό τοπίο, με τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και με την προσπάθεια να κλείσει σύντομα το τεχνικό σκέλος της δεύτερης αξιολόγησης, παρά το σκληρό διαπραγματευτικό κλίμα.
Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Παυλίδης ανέφερε: «Καταφέραμε, σε πολιτικό επίπεδο, να έρθουμε σε μια συμφωνία η οποία λέει ότι θα έχουμε τη δημοσιονομική υποχρέωση, με -κατ’ αυτούς- μέτρα μεταρρυθμιστικά, για αλλαγή στην αρχιτεκτονική δομή του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, με ταυτόχρονο δικό μας δικαίωμα σε κάθε μέτρο που προτείνουν να προτείνουμε δικές μας μεταρρυθμίσεις κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Ποια είναι η δική τους λογική; Προσπαθούν να διαμορφώσουν μια εσωτερική αναδιανομή του πλούτου, παίρνοντας το χρήμα από τα χαμηλά λαϊκά στρώματα και φτιάχνοντας ανάπτυξη με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε, καταφέρνοντας να είναι δημοσιονομικά ουδέτερη αυτή η υποχρέωση, με την έννοια ότι ό,τι μέτρο πάρεις, θα έχεις και μέτρα ελάφρυνσης των αντίστοιχων ομάδων».
Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την αρχική τοποθέτηση – ομιλία του, επισημαίνοντας τον ρόλο των κομματικών Οργανώσεων να ενημερώνουν έγκυρα τον λαό, έχοντας απαραιτήτως προετοιμαστεί ιδεολογικά και πολιτικά.
Οι παριστάμενοι διαπίστωσαν έλλειμμα πληροφόρησης από τα συστημικά ΜΜΕ, τοποθετήθηκαν και υπέβαλαν ερωτήσεις στα μέλη της Ν.Ε. και στον βουλευτή γύρω από ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και τοπικού – κερκυραϊκού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων, έθεσαν ζητήματα σχετικά με το ΕΣΡ και τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, για το κυβερνητικό πρόγραμμα και για την οικονομία, για την πάταξη της διαφθοράς, για τη διαπραγμάτευση και τα εργασιακά, για τη ΔΕΗ, για τον Τουρισμό και τον Πρωτογενή Τομέα, για τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και για το έργο των Φραγμάτων.
Ο συντονιστής της Νομ. Επιτροπής Γ. Κρητικός και μέλη της, όπως ο Κ. Γκούσης και ο Τ. Τόμπρος, τοποθετήθηκαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και με τη δέσμευση οι επαφές με τις Οργανώσεις και συνολικά με την κερκυραϊκή κοινωνία να συνεχιστούν σε κάθε περιοχή του νησιού.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε.